Välkommen till oss på ELSIOR


ELSIOR AB - Svenskt familjeföretag med säte i södra Skåne.

Med hund i vår vardag sedan flera generationer, livslångt intresse och ambition för våra hundars bästa ville vi ta fram ett foder som vi alltid kunde lita på.

- som självklart är svensktillverkat.

Grundpelaren för vårt foder är baserat på hundens naturliga behov. Med inspiration från tamhundens kusiner och forskning kring hundars diet är Elsior utformat för både hundens in- och utsida. 
Med ingredienser noggrant utvalda och av yttersta kvalité.

Från vår kärlek till hundar - till er kärlek för er hund.

Historien bakom ELSIOR

Med ett genuint intresse för hund, dess livskvalité och historiska syfte föll det sig naturligt att lägga ner all vaken tid åt hundarna. Oavsett vad som stod på agendan, var det alltid relaterat till favoritämnet: hund.
För att uppnå de krav vi hade för hundarnas diet, fann vi att det bästa var att skapa ett foder som uppfyllde de kriterier vi tyckte var nödvändiga. Utifrån egen erfarenhet och samlad kunskap genom åren, skapades recept som senare lanserades under namnet ELSIOR.
 

Namnet ELSIOR plockade vi från det latinska ordet Excelsior, som betyder "framåt", "alltid högre", "nytänkande" samt beskriver en produkt av hög kvalité. Ett passande namn tyckte vi. 

Anpassade recept

Recepten är skapta efter vad vi ville ge våra egna hundar, hundar som både bor ute och inne, är avelshundar, utställningshundar och aktiva familjemedlemmar.
Varje variant av vårt foder anpassas efter särskilda behov vi upplever behövs hos hundarna i vår vardag. En hund lever ett pensionärsliv med lugna promenader medans en annan gör sig av med mycket energi springandes längst ridvägar. Valpar och dräktiga tikar är i behov av mer protein och fett för att växa och klara en dräktighet.

Ett svenskt foder

ELSIOR ägs och produceras i Sverige,
för våra hundar och miljön.

För bättre liv 

När hundar får i sig alla viktiga ingredienser för att leva hälsosamt, möjliggörs ett bättre liv både för hunden och personerna i dess omgivning. En hälsosam hund har lättare att sprida glädje genom lek och träning, som gör att även vi mår bra. För vad är bättre än roliga stunder tillsammans?

100% klimatkompenserad transport

Klimatkompensation innebär att man finansierar en åtgärd utanför den egna verksamheten. Den åtgärden ska leda till en minskning av utsläpp som är lika stor som de utsläpp som man kompenserar för. Det kan liknas vid att man betalar någon för att ta hand om ens avfall, samtidigt som man själv är duktig på att minska och att sortera avfallet så krävs det en sista hantering av det avfall som inte kan undvikas.

Det finns olika typer av initiativ för utsläppsreduktion som används för klimatkompensation. De vanligaste projekten är installation av förnyelsebar elproduktion (för att undvika starkt klimatpåverkande kolkraft), energibesparande investeringar och plantering eller bevarande av skog.

Recensioner

Lilyana

Det enda jag ångrar är att vi inte bytte till Elsiors foder tidigare! Ingen mer hård mage, magknip och problemet med analsäcksinflammationer på ena hunden har löst sig själv utan operation. Prismässigt kan vi inte heller klaga. Bytt från veterinärfoder för känsliga magar till detta och är helnöjd!🌟

Jolin

För det första vill jag bara säga wow. Att vi inte hört talas om Elsior tidigare, vilket fantastiskt foder! 😀

Jag är lite av en matkritiker när det kommer till mina djur, testat en hel del till mina hundar men inget som håller till min höga standard.

Jag vågar säga att Elsior är bäst på marknaden!

Penny

Maten råkade ta slut och vi fick ta från det gamla fodret = Kuma vägrade äta. När paketet från Elsior kom på måndagen hade jag åter igen en väldigt lycklig hund, äntligen äter han varje dag.

Jennie

Är mycket nöjd över vårt val att gå över till Elsior 👌🐾

När hunden till o med föredrar Elsior torrfoder istället för färskfoder, då är det ett 5 ⭐⭐⭐⭐⭐ betyg 🙏☺

Beatrice

Tesla äter äntligen med god aptit och håller hullet. Inga extra tillskott ges längre. Toppbetyg.