INGREDIENSER


RIS

Vårt "bindemedel". Ris var ett lätt val eftersom det är skonsamt mot magen och binder fodret till en kula utan att vi behöver lägga till fler ingredienser än nödvändigt.
Vårt ris importeras och är både kontrollerad av Jordbruksverket och tullen, import sker i enlighet med Svensk lag.

LAMM

En skonsam och snäll proteinkälla som är fyllt med viktiga näringsämnen, famförallt för päls och hud. Vårt lammkött kommer från Norge och är både kontrollerat av Jordbruksverket och tullen, importen sker i enlighet med Svensk lag. 

KYCKLING

En proteinråvara med hög smaklighet, biologiskt värde och lätt att smälta. Proteinkällan är lätt att tillgodogöra och kroppen kan ta upp näringen i hög grad.

ANIMALISKT FETT

Animaliskt fett ger dubbelt så mycket energi som protein och kolhydrater, en viktig del av hundens naturliga behov. Vårt fett kommer från nöt och fläsk. Från Norge

FISKMJÖL

Förutom att ha hälsofördelar som att minska inflammation, så är fisk rikt på omega-3-fettsyror och innehåller högkvalitativa aminosyror Dessutom är fisk ett bra alternativ för hundar med allergi mot vanligare ingredienser. Importeras från NorgeHYDROLISERAT ANIMALSIKT PROTEIN

Vi valde att använda hydroliserat animaliskt protein, just för att det är lättare för hundarna att tillgodose. Eftersom proteinet brutits ner i processen, kan även känsliga hundar äta det oavsett var proteinet kommer ifrån. Vårt hydroliserade animaliska protein kommer från nöt/fläsk och är självklart framtaget i Sverige

HAVRE

Innehåller lösliga fiber, för att reglera blodsockret och minska risk för diabetes och hjärtsjukdomar.
Rikt på biotin, B5, B9, oljesyra och omega 6 fettsyror för frisk hud och glansig päls. Från Sverige

LAX

Innehåller höga nivåer av omega 3 och omega 6-fettsyror som gör gott för både hjärnan och hjärtat. De bidrar även till välmående päls och hud. Lax av hög kvalité från norra Atlanten. 

LINFRÖ

Alfalinolensyra, ett ämne med antiinflammatoriska egenskaper som även kan stärka hundens immunförsvar finns i linfrö. 

BLODMJÖL

Naturprodukt med höga halter järn, men även andra livsviktiga ämnen som selen, zink, koppar och magnesium. Det stimulerar bildandet av röda blodkroppar och är extra bra för valpar, dräktiga tikar eller till de som motionerar. 
Från Sverige

CELLULOSAFIBER

Olösliga fibrer från växtriket som är bra för tarmen och hjälper till att göra avföringens konsistens optimal. Cellulosa gör också kulorna knapriga, så att de putsar tänderna.

BETPELLETS

Bra fibrer med både hög och snabb förbränning. Utmärkt för tarmfloran och vätskebindande för att förhindra diarré. Från Sverige

BRYGGERIJÄST

För hög smaklighet men förutom smak bidrar även jästen med viktiga B-vitaminer som har flera viktiga funktioner i kroppen, som exempel fin päls och frisk hud.

MANNANOLIGOSACKARIDER

Hämmar tillväxten av ej gynnsamma bakterier i tarmen. "MOS" härstammar från en jästsvampsliknande svamp.

FRUKTOOLIGOSACKARIDER

"FOS" är en prebiotisk fiber som gynnar tillväxt av goda bakterier så som Bifidobakterier och Laktobaciller i mag- och tarmkanalen. Det har även visats ha en positiv inverkan på immunförsvar och insulinkänslighet.

LECITIN

Naturlig fettsyra som är viktig för matsmältningen men även kroppens nervförbindelser. Nödvändigt och naturligt för att hjärna och nerver ska fungera optimalt.

ÄGG

Kallas ibland för världens nyttigaste livsmedel och det är med all rätt. Ägg innehåller massor av vitaminer, bland annat A, B, D, E och K, samt folat, selen, magnesium, kalium och niacin. Från Tyskland

MOROT

Rik på vitaminer, bland annat vitamin A, B, C, D och K, vilket stöttar immunförsvaret. Svenska

BLÅBÄR

Innehåller många antioxidanter, vilket hjälper med att förhindra hjärtrelaterade sjukdomar. De innehåller dessutom c-vitamin och fibrer som är bra för hundens immunförsvar och matsmältningssystem. Svenska 

MONOKALCIUMFOSFAT

Mineral från komjölk som tillsätts som en källa till kalcium och fosfor. En primär beståndsdel i ben- och tandemaljen.

Tillverkningen av vårt foder sker i Sverige


Frågor angående våra ingredienser? Ta gärna kontakt med oss.